İpuçları

Satış sizinle ilgili değildir!!

Birçok satış sorumlusu, satış işini yaparken çoğu zaman kendi ürünlerinin özelliklerini, faydalarını tanımaya, belirlemeye odaklanır. Kendi ürünleri ile bu kadar çok uğraşırken müşterilerin dünyasında neler olup bittiğini görmez.

Tabii ki bu durum kabul edilecek bir şey değildir. Çünkü müşteriler, kendi dünyalarındaki sorunlar veya fırsatlar için sizin ürününüzü alırlar, sizin sorunlarınızı çözmek veya size fırsat sunmak için değil. Bu şekilde düşünmek sadece ürünü piyasaya çıkarıp, müşterilerin kendilerine gelmesini bekleyenler için geçerlidir.

Birçok satış artırıcı yöntem, müşteri odaklı olan yöntemlerdir. Müşteri odaklı yöntemleri dikkate aldığımızda bir taraftan müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılarken diğer taraftan kendi hedeflerimize daha kolay erişebiliriz.

Yapmamız gereken ilk iş, müşterilerimiz hakkında ne bildiğimizi tespit etmemiz olmalıdır. Bu tespiti yaptıktan sonra, Elimizdeki bu bilgilerin yeterli olup olmadığına ve eğer yeterli değil ise ne tür ek bilgiler edinmemiz gerektiğini belirlememiz gerekir. Bu yönde atılacak son adım, bu bilgileri satışı arttırmak amaçlı kullanmaktır.