İleri Seviye Pazarlama

Katılımcılara pazarlama konusunda daha derin bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan bir programdır.

Şirketlerin birçoğunda pazarlama faaliyetleri belli bir seviyede zaten yapılmaktadır. Pazarlama ile ilgili faaliyetler zaman zaman aynı rutine girmekte ve şirketlerin bu tür aktiviteleri müşteri açısından sıradanlaşmaktadır. Bu aşamada, bazı şirketlerde “Pazar miyopisi” başlamakta ve değişen müşteri ihtiyaçları gözden kaçırılmaktadır. İleri seviye pazarlama programı, pazarlama faaliyetlerine farklı bir bakış açısı getirerek, pazarda rekabet gücünü artırmaya odaklanmıştır. Pazarda var olan hem küçük ölçekli müşterilere hem de büyük ölçekli müşterilere yapılan pazarlama girişimlerinin birbirlerine çok fazla benzer olmaya başladığı birçok şirketin ortak fikridir. Fakat müşteriler, kendilerini daha fazla özel hissetmek ve kendilerine yapılan çalışmaların daha özgün ve özenli olmasını talep etmektedir. Bu nedenle, ileri pazarlama programı, müşteri yaklaşımlarının daha özgün ve özenli olmasına fırsat veren ve yapılan çalışmalarda müşteriyi merkeze yerleştiren bir anlayışı getirmektedir.

İleri pazarlama programı, pazarlama konusuyla ilgili olan hemen hemen bütün konuların katılımcılara verilmesini ve bu konuların pratiklerinin yapılarak desteklenmesini de amaçlayan bir programdır. Katılımcılar kendi iş çevrelerinden alınan örnekler ve kendilerinin aşamalı olarak uygulayacakları “gerçek zamanlı” çalışmalar ile bahsi geçen konuları daha iyi anlayacaklardır. Eğitim sonrasında izlenecek takip programı ile eğitimin etkinliği artırılacaktır. Eğitim yöntemi nedeniyle katılımcılar verilen bilgileri tek taraflı almayacak olup interaktif bir ortamda örnek konular ve kendi işleri ile bağlantı kuracaklardır. Bu sayede, kazanacakları ileri seviyedeki pazarlama bilgisi ile yaptıkları işte kalıcı bir etki sağlayacaklardır.

İleri pazarlama programı katılımcıları, bu program sayesinde pazarlamanın en ince detaylarına inme fırsatı bulacak ve bu detayları kullanarak bulundukları şirketin stratejisine uygun farklılaştırılmış stratejiler geliştirebileceklerdir. Katılımcılar bu süre boyunca pazarlamanın değişik konuları hakkında bilgi sahibi olacak ve bu bilgilerin nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak sektöre özel durum çalışmaları yapacaklardır.

  • Pazarlamanın stratejileri
  • Segmentasyon, hedefleme ve konumlandırma
  • Değer yaratma ve fiyatlandırma stratejileri
  • Müşteri davranışları ve değer zinciri
  • Güçlü ve etkili pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi
  • Müşteri odaklı pazarlama faaliyetlerinin dizayn edilmesi
  • Pazarlamanın başlıca unsurlarının hayata geçirilmesi

İleri seviye pazarlama programı, pazarlama işinde daha çok zaman geçiren ve şirketlerin pazarlama bölümlerinde çalışanlar için hazırlanmıştır. Pazarlama fonksiyonunun sadece bir kısmını bilen fakat diğer kısımlarında da bilgisini artırmak isteyenler için bu program son derece uygundur. Ayrıca çalışanlara daha iyi yol göstermek isteyen yöneticiler için de uygun bir programdır.
Bu programa katılması yararlı olabilecek pozisyonlar aşağıda önerilmiştir:

  • Pazarlama yöneticileri
  • Pazarlama çalışanları
  • Ürün yöneticileri (Product Manager)
  • İletişim bölümü çalışanları

Eğitim Brosuru İçin Tıklayınız