İpuçları

Satışı nasıl artırırız?

Satışı Nasıl Arttırırız ?

Satışları daha da fazla artırmak için müşterilerinizi etkileme yollarına bakmak gerekir. Günlük koşuşturma içinde satış yaparken, toplam pazarlama karması unsurlarından sadece bir tanesine takılıp kalıyoruz. Takıldığımız bu unsur ise çoğu zaman fiyat olmakta. Ama fiyat tek başına satışı belirleyen bir unsur hiçbir zaman olmadı.

Son zamanlarda bazı satış sorumluları “satış” kelimesini yersiz bir şekilde “pazarlama” kelimesi ile yer değiştirdi. Sanılmakta ki yapılan iş, “Pazarlama” olarak tanımlanırsa işin kendisine daha fazla bir anlam kazandırılmış olmakta ve “satış” işi biraz küçümsenmekte. Fakat sadece kelimenin değiştirilmesi gerçek durumu değiştirmemektedir.

Satış, şirketin yaşamını devam ettirmesi amacıyla yapılmak zorundadır. Yapılan işin doğası gereği müşteriyi birçok faktör etkilemektedir. Bu nedenle, hem pazarlama karmasının göz ardı ettiğimiz diğer unsurlarını anlamak zorundayız hem de bu unsurların müşteriyi dolayısıyla satışı nasıl etkilediğini anlamak zorundayız.

Bu unsurlardan bazı örnekler; dergi ve medya reklamları, tarla günleri, posterler/afişler, fiyat stratejileri, fuarlar, özel aktiviteler (yemekli toplantılar gibi), yayınlar, seminerler ve daha fazlası.

Son not: İyi bir suluboya kutusunda 64 renk vardır. Tek renkle yapacağınız bir resim son derece kötü bir resim olacaktır. İyi bir resim yapmak için çok sayıda renk kullanmak gerekir. Bu nedenle, sadece fiyat değil fakat daha fazla unsuru düşünmeliyiz.